top of page
DC6_3013-kopi.jpg

Nordlyset er en Norges sterkeste merkevarer som skaper stor og økende interesse og oppmerksomhet fra både norske, men kanskje særlig utenlandske turister.
 

Xperium AS har utviklet et film/video/multimediakonsept, Northern Lights Xperium®, som gir en spektakulær og unik opplevelse av Nordlysfenomenet. Ved hjelp av avansert visningsteknologi tas du med på en magisk reise i verdensrommet, fra jorda til sola.


Du vil oppleve aktiviteten på sola og lære hva som er utgangspunktet for at Nordlyset blir til.

Når milliarder av tonn med partikler slynges ut fra sola, reiser du med solstormen i en fart på inntil 8 millioner km/time mot jorda. Du er med når partiklene treffer jordas eget magnetfelt. Du føler magnetismen og spenningen når solpartiklene kolliderer med oksygen og nitrogen i jordatmosfæren og danner det fantastiske Nordlyset.


Etter «landing» i Oslo, fortsetter denne fantastiske reisen over land og vann, forbi fjorder og fjell, og gjennom de mest

spektakulære naturperlene i Norge – på jakt etter Nordlyset. Jakten på Nordlyset går fra syd til nord, fra lys til mørke, og fra sommer til vinter.
 

Til slutt ender reisen i den arktiske natten, og du vil oppleve – på nært hold – et av verdens flotteste og mest magiske naturfenomener – Nordlyset.
 

Xperium bygger nå opp igjen sin Nordlys-virksomhet etter korona-nedstengningen i 2020-2021, og vil i nær fremtid tilby sitt Northern Lights Xperium® – konsept til interessenter og samarbeidspartnere innen turisme og reiseliv.
 

Interessenter kan ta kontakt med styreleder Kim Wedum, mobil 90 13 03 03 eller Pål Brekke, mobil 90 87 19 61 

bottom of page